Avşar: Şişli’de rezidansa değil deprem toplanma ve yeşil alana ihtiyaç var

Avşar: Şişli’de rezidansa değil deprem toplanma ve yeşil alana ihtiyaç var

Önergede, Şişli’nin İstanbul’un nüfus sirkülasyonu en yüksek, yerleşim açısından en sıkışık ve kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından en düşük ilçesi olduğuna dikkat çeken Avşar, halka rağmen, 6306 Sayılı Kanun’un aksine şehrin neredeyse tek yeşilinin betona gömülmek istendiği ve Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen alanın kayyum atanmasıyla birlikte kaldığı yerden devam ettiğini belirtti.

Konumu itibariyla yoğun iş sirkülasyonu, nüfus yoğunluğu, trafik problemi ve park sorunu en çok hissedilen ilçe olduğunu söyleyen Avşar, söyle konuştu: 

“Bunula birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4 metrekare civarında ve İstanbul ortalamasının altında kalmaktadır. İlçe sakinleri ve kent konseyinin söz konusu alanın ilçede az sayıdaki yeşil alanlardan biri olması ve kamu yararına halkın talepleri doğrultusunda sosyal donatı alanı ve ilçenin nefes alabileceği bir yer olarak düzenlenmesi konusunda ısrarlı ve haklı talepleri bulunmaktadır.”

Avşar, yüksek yapıların ekolojik dengeleri ve kültürel yapıyı bozduğunu, yapılacak rezidansların yabancılar tarafından tercih edileceği, ilçeye nüfus artış ve trafik sorunundan başka bir şey katmayacağını dolaysıyla rezidans değil deprem toplanma ve yeşil alana ihtiyaç olduğu ifade belirtti.

Avşar, Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

"Şehrin göbeğine 27-37 katlı rezidans, iş merkezi imar kararları verilirken mahkeme kararları, bilirkişi raporları, şehir sakinleri ve ilgili meslek odalarının talep ve itirazlar değerlendirildi mi?

"Söz konusu projenin Şişli’ye getirmesi muhtemel yeni şehirleşme sorunları ve altyapı problemleri açısından etkileri değerlendirildi mi?

"Rezidans projesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi kanun hükümleri açısından değerlendirildi midir?

"Görüş beyan eden tüm taraflar ve ilgili otoritelerin karşı fikirlerine rağmen söz konusu alanın yeşil alan fonksiyonun korunması ve kamu yararına açılması hususunda bir planınız var mıdır?

"Muhtemel bir İstanbul depremine karşı Şişli’de deprem toplanma alanları, deprem tahliye koridorları, riskli konut stoku uzun ve orta vadeli dönüşüm planı vb. hazırlıklar yapılmış mıdır?

"İstanbul’da toplam kaç deprem toplanma alanı bulunmaktadır? Bu alanların kullanım amacının aksine kaçında AVM, rezidans, otel vb. ticari müessese açılmıştır?"

  Hibya Haber Ajansı